Ayvalık Şeytan Sofrası



Ayvalık Şeytan Sofrası

Ayvalık ilçe merkezine 8 km uzaklıkta bulunan bir tepedir. Türkiye’nin en güzel gün batımını izleyebileceğinız yerlerden biridir. Bu tepe den Ayvalık adaları ve Midilli adası görülmeye değer.


Şeytan sofrasında bulunan ayak izi şeklinde bir çukur vardır. Bunun şeytanın ayak izi olduğuna inanılır. Buranın mitolojide hikayesi şöyle geçmektedir: Zeus’un süt annesi İda , Zeus’a zarar vereceği gerekçesiyle Şeytanı kovar. Üç ayaklı olduğuna inanılan şeytanın bir ayağı İda dağı eteginde’ bir ayağı Midilli adasında bir ayağıda Şeytan softasının bulunan tepeye basmıştır. 
Şeytan Sofrası, harika bir tepenin başında bulunmaktadır. Dört bir yanı görebilen bir konumu vardır. Öyle bir seyir terasıdır ki, yirmiden fazla ada ve adacığı, doğallığını koruyan koyları, tertemiz denizi panoramik olarak seyretme şansınız vardır. Hele ki günbatımında giderseniz, harika bir günbatımını seyredebilirsiniz. Denizden günün batışı sırasında harika bir ambians oluşmaktadır.klerinde, bir ayağı Midilli adasında, bir ayağı da Şeytan sofrasındadır. Giderseniz insanların buraya bozuk para attıklarını göreceksiniz.


Yorumlar