Çanakkalede görülmesi gereken tarihi yerler

Çanakkale tarihi yerler



Çanakkale, sahip olduğu tarihi değerler ile ülkemizde en gezilesi şehirlerin başında gelir.Truva Antik Kenti, bronz çağından günümüze kalan en büyük yapılardan biridir.Behramkale köyündeki Assos Antik Kenti, Behramkale’deki tarihi liman, Apollon Smintheus Tapınağı, Alexander Troas Antik Kenti görülmelidir.Çanakkale savaş alanları, Kumkale, Dardanos Tabyaları görülmeye değer alanlardır.Çimenlik Kalesi, kale içinde Çanakkale Savaşı’na dair müze, Çanakkale Arkeoloji Müzesi, müze içerisindeki Truva Antik Kenti ve çevre kentlerde yapılan kazılarda çıkarılan çok kıymetli eserler görülmelidir.

Bozcaada Meryem Ana Kilisesi




1869 yılında yapılmış olan Bozcaada Meryem Ana Kilisesi, adadaki rum mahallesinde yer almaktadır. Şu an Ortodoks Rum cemaatinin adadaki ibadete açık tek kilisesidir.
Kilise pazar günü sabah 8’de başlayan ayinde açılmaktadır. Bunun dışında kilise sürekli kapalıdır.

Gökçeada Yuvalı Köyü


Yuvalı Koyu, Gökçeada’nın en güzel koylarından. Bakanlıklara bağlı üç ayrı sosyal tesis bu koyda yer alıyor.
Uzun bir Gökçeada tatilinde alternatif olarak denize girebileceğiniz bir koydur.

Gökçeada Gizli Liman 


Gizli Liman adı sanırım bu koya, konumundan ötürü verildi. Adanın en uç noktasında yer alan bu koy özellikle ada sakinleri dışında pek kimsenin bilmediği bir cennet.
Gökçeada tatilinizi daha renkli hale getirmek için adanın en batı ucunda yer alan bu eşsiz güzellikteki koyu ziyaret etmenizi tavsiye ederim.

Bozcaada Akvaryum Koyu 

Bozcaada’nın en ilginç koylarından biride diğer ismi mermer burnu olan Akvaryum Koyu’dur. Koyun müdavimleri özellikle yaz aylarında erkenden koyda alırlar soluğu.
Deniz altını keşfetmek için ideal bir yerdir. Koyda yiyecek ve içecek ihtiyacınızı karşılayacak yürüyüş mesafesinde bir butik otel yer almaktadır. Yaz dönemi boyunca tatilcileri özenle ağırlayan Bozcaada Akvaryum Koyu, küçük olmasına rağmen neredeyse hiç boş kalmaz. Deniz altındaki balık çeşitlerini görmekte pek zorluk çekmeyeceksiniz. Şnorkel ve maskeyle hepsine şahit olabilirsiniz. Günübirlik bir tesis bulunmamakla birlikte Bozcaada Akvaryum Koyu’na kendi aracınızla gitmeniz gerekmektedir.

Bozcaada Sulubahce Koyu 
Ayazma ve Habbele arasında yer alan koy, Ayazma ve Habbele’ye göre biraz sessiz ve koyda faydalanabileceğiniz bir tesis yok.
Genelde çevredeki yazlıkçılar tarafından kullanılan koy,Bozcaada’da sakin bir plaj arayanlar için uygun.

Zeus Altarı


Efsane der ki; Zeus, Hera’yı ilk kez burada görmüş ve gördüğü anda da aşık olmuş.
Yolunuz düşer de bir gün İda Dağı’nın tepesine, Zeus Altarı’na çıkarsanız bilin ki elinizi uzatsanız gökyüzüne değecekmiş gibi hissedersiniz kendinizi. Edremit Körfezi veMidilli Adası tüm görkemiyle ve bir o kadar da sessiz mütevazılığı ile karşınızdadır. Zeus ile Hera’nın Troya Savaşları’nı izlediği tepede şimdi siz durmaktasınızdır ve duyduğunuz tek şey kuşların kanat sesleridir.
Zeus Altarı, onlarca efsaneye ev sahibi olmuş İda Dağı’nda görenleri kendine aşık eden yerlerden belki de en güzeli.

Yorumlar

  1. Bir destan yazılmış olan ilde Çanakkale nin bu kadar güzel ve gezilecek yeri var gerçekten tavsiye ederim

    YanıtlaSil

Yorum Gönder